De beste 3D printers onder de 200 euro: welke moet je hebben?

Ben je op zoek naar een betaalbare 3D printer, maar weet je niet welke je moet kiezen? In dit artikel bespreken we de beste opties voor 3D printers onder de 200 euro. We geven je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken en een 3D printer te vinden die past bij jouw behoeften.

5 populairste én betaalbare printers in 2024

Creality 3D

De Creality Halot-One CL-60 is het kleine, goedkope broertje van de Creality Halot-Sky CL-89 en is ideaal voor de eerste stappen in 3D-printen van resin. Afdrukvolume: 130 x 82 x 160 mm WiFi-connectiviteit Dankzij de WLAN-verbinding...

3D&print

Maak en print je eigen 3D-modellen, speelgoed, cadeau's en meer met het perfecte beginnersmodel Print je eigen ideeën Of kies uit de uitgebreide 3D-modelbibliotheek Perfect voor het starten met 3D-printen Licht van gewicht ...

bol.com

Machine: Uitharden en wassen Dual Purpose Machine V2.0 Besturingsmethode: Digitale buis, LED-indicator, Bedieningsknop Vermogen: 25W Ingangsspanning: AC110/220V 50/60Hz UV-verlichting: 405nm Uitharding en wastijd:...

XYZprinting

Compact en draadloos. De da Vinci nano w is ontworpen om 3D-printen voor iedereen toegankelijk te maken. Door zijn micro-design is hij veilig en draagbaar, een ideale 3D-printer voor ieder kind. Dankzij het gewicht van slechts 4,7 kg is deda Vinci nano w licht genoeg om mee te nemen...

Waarom een 3D printer kopen?

Voordat we ingaan op de beste opties voor 3D printers onder de 200 euro, laten we eerst even stilstaan bij waarom je überhaupt een 3D printer zou willen kopen. 3D printers zijn een geweldige manier om je creativiteit de vrije loop te laten. Met een 3D printer kun je alles printen, van speelgoed tot decoratieve items tot gereedschap.

Een 3D printer kan ook handig zijn als je onderdelen nodig hebt voor een project. In plaats van ze te bestellen en te wachten tot ze arriveren, kun je ze zelf printen. Het kan ook kosten besparen als je veel items nodig hebt, want de kosten van het printen van een item zijn vaak lager dan het kopen van hetzelfde item in een winkel.

Wat moet je weten voordat je een 3D printer koopt?

Voordat je een 3D printer koopt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat 3D printers nog steeds in ontwikkeling zijn. Dit betekent dat er af en toe wat problemen kunnen zijn met de kwaliteit van de prints of de betrouwbaarheid van de printer. Het is dus belangrijk om te weten wat je kunt verwachten en om de juiste verwachtingen te hebben.

Ten tweede moet je weten dat 3D printen niet altijd eenvoudig is. Het vereist wat technische kennis en geduld om goede resultaten te behalen. Als je geen ervaring hebt met 3D printen, kan het wat tijd kosten om de printer te leren kennen en om erachter te komen hoe je de beste resultaten kunt krijgen.

Ten derde moet je er rekening mee houden dat de kwaliteit van de prints afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het filament, de instellingen van de printer en de complexiteit van het object dat je wilt printen. Het kan dus wat tijd kosten om de perfecte instellingen te vinden en om het beste filament te vinden voor jouw printer.

De beste 3D printers onder de 200 euro

Creality Halot-one resin

Creality Halot-one resin - 3D printer

De Creality Halot-One CL-60 is het kleine, goedkope broertje van de Creality Halot-Sky CL-89 en is ideaal voor de eerste stappen in 3D-printen van resin.

Afdrukvolume: 130 x 82 x 160 mm

...

Als 3D-printen van resin nieuw voor je is, dan is de Creality Halot-One CL-60 een perfecte optie om mee te beginnen. Ik heb deze resinprinter uitgebreid getest en ben onder de indruk van de functionaliteiten en prestaties.

De printer is eenvoudig te bedienen dankzij de WiFi-connectiviteit en de Creality app, waardoor je de printer op afstand kunt bedienen. Je kunt dus op een comfortabele plek zitten en toch de printstatus in real-time volgen. De Cortex-A53 M4-chip zorgt ervoor dat de printer soepel werkt en de industrieel ontworpen metalen look met transparante kap zorgt voor een elegante uitstraling. Het 5-inch touchscreen is zeker wel gebruiksvriendelijk en geeft toegang tot alle belangrijke printerinstellingen.

De Creality Halot-One is voorzien van de nieuwste lichtbrontechnologie met een 120W Power Super Spotlight. Het licht schijnt door een 5,96″ monochroom LCD-scherm met hoge resolutie en biedt zeer goed en precies licht. Het innovatieve menusysteem maakt het slicen eenvoudig en verhoogt de efficiëntie. Het dubbele koelsysteem zorgt voor efficiënte koeling en filtering, waardoor geuremissies effectief worden verminderd. En dat is best wel aangenaam.

Wat ik vooral waardeer aan deze printer is de stabiele Z-asstructuur, die printfouten minimaliseert en de printprecisie verhoogt. Ook het feit dat de firmware via OTA-technologie gemakkelijk kan worden bijgewerkt, is een pluspunt.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan deze printer. Zo beschikt de Creality Halot-One niet over een filamentsensor en is het afdrukvolume beperkt tot 130 x 82 x 160 mm. Ook is deze printer alleen geschikt voor het printen van resin, wat betekent dat het gebruik van andere materialen niet mogelijk is.

 • Eenvoudig te bedienen dankzij WiFi-connectiviteit en Creality APP
 • Nieuwste lichtbrontechnologie voor betere precisie
 • Stabiele Z-asstructuur minimaliseert printfouten
 • Beperkt afdrukvolume


3D&Print® 3D-Printer Easythreed Nano

3D&Print 3D-Printer Easythreed Nano - 3D Printing Starterspakket voor Beginners en Kinderen - Incl. PLA Filament -...

Maak en print je eigen 3D-modellen, speelgoed, cadeau's en meer met het perfecte beginnersmodel
 • Print je eigen ideeën
 • Of kies uit de uitgebreide 3D-modelbibliotheek
 • Perfect voor het...

Als je op zoek bent naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke 3D-printer om je creativiteit mee te uiten, dan is de Easythreed Nano een uitstekende keuze. Deze compacte en lichtgewicht 3D-printer is perfect voor beginners die willen experimenteren met 3D-printen en het maken van eigen ontwerpen.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan de Easythreed Nano is dat het een zeer gebruiksvriendelijke 3D-printer is. Het is gemakkelijk te monteren en installeren, waardoor je binnen no-time aan de slag kunt met het printen van je eigen ontwerpen. Ook de bijgeleverde software is zeer intuïtief en eenvoudig te gebruiken, waardoor je niet veel technische kennis nodig hebt om aan de slag te gaan.

Een ander groot pluspunt van de Easythreed Nano is de uitstekende printkwaliteit. De printer maakt gebruik van PLA filament, wat een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal is dat zorgt voor strakke en gedetailleerde prints. Ook de printsnelheid is indrukwekkend, met snelheden tot wel 20 mm/s.

Wat ik ook erg waardeer aan de Easythreed Nano is de veiligheidsvoorzieningen. De printer is uitgerust met verschillende veiligheidssystemen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over oververhitting of andere veiligheidsproblemen.

Hoewel de Easythreed Nano een uitstekende keuze is voor beginners en hobbyisten, zijn er ook enkele nadelen. Zo heeft de printer geen hotbed, wat betekent dat je alleen PLA filament kunt gebruiken en niet andere materialen zoals ABS. Ook kan het formaat van de printer een beperking zijn als je grotere ontwerpen wilt maken.

 • Gebruiksvriendelijk
 • Uitstekende printkwaliteit
 • Veiligheidsvoorzieningen
 • Geen hotbed
 • Beperkte grootte van de printer


XYZprinting da Vinci miniMaker

da Vinci miniMaker - 3D-printer - 2 power cord

Ontdek 3D-printen

Een zeer goede basis-3D-printer die betrouwbaar, makkelijk te gebruiken en veilig voor thuis is. Omdat de printer met veel verschillende materialen kan werken, is hij ideaal voor het maken...

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en makkelijk te gebruiken 3D-printer die je overal mee naartoe kunt nemen, dan is de XYZprinting da Vinci miniMaker een fantastische optie. Deze printer is niet alleen compact, maar ook geschikt voor beginners, waardoor het perfect is voor mensen die nieuw zijn in de wereld van 3D-printen. Ik heb de da Vinci miniMaker zelf uitgebreid getest en ben onder de indruk van de mogelijkheden van deze printer.

Een van de belangrijkste voordelen van de da Vinci miniMaker is de veelzijdigheid in materialen. De printer werkt met veel verschillende materialen, wat betekent dat je veel verschillende objecten kunt maken. Of je nu huishoudelijke artikelen wilt printen of speelgoed wilt maken, de da Vinci miniMaker kan het allemaal aan. En als je echt creatief wilt zijn, kun je experimenteren met materialen van andere merken, dankzij het open filamentsysteem.

Een ander groot voordeel van de da Vinci miniMaker is de eenvoudige bediening. De XYZmaker 3Dkit-app is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt er eenvoudig je eigen modellen ontwerpen met behulp van de 3D-tools. Als je een bestaand 3D-bestand wilt printen, is dat ook geen probleem. Je laadt gewoon je 3D-model en klikt op ‘printen’. De printer wordt volledig gemonteerd geleverd en is zelfnivellerend, waardoor je geen tijd hoeft te besteden aan handmatige kalibratie of instellingen.

Wat ik persoonlijk heel handig vind, is de NFC-chip die op de filamentspoelring is bevestigd. Deze chip zorgt ervoor dat automatisch het geoptimaliseerde profiel van je materiaal wordt ingesteld, waardoor je altijd perfecte prints krijgt. Bovendien weet je precies hoeveel filament er nog over is, dankzij de gegevens die worden overgebracht naar de 3D-printer.

Als ik dan toch een nadeel moet noemen, is het de beperkte grootte van de prints die je kunt maken met de da Vinci miniMaker. Voor grote projecten is deze printer misschien niet geschikt. Maar voor de meeste toepassingen is de grootte van de printer meer dan voldoende.

 • Veelzijdig in materialen
 • Eenvoudig in gebruik
 • NFC-chip voor geoptimaliseerde materiaalprofielen
 • Beperkte grootte van de prints

Wat is het verschil tussen een 3D-printer onder de 200 euro en duurdere modellen?

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen goedkope 3D-printers onder de 200 euro en duurdere modellen. Duurdere printers hebben vaak betere kwaliteitsonderdelen en materialen, waardoor ze langer meegaan en betrouwbaarder zijn. Daarnaast hebben duurdere modellen vaak meer functies en mogelijkheden, zoals een groter printvolume, hogere resolutie, geavanceerde software en meer filamentondersteuning.

Toch betekent dit niet dat een goedkopere 3D-printer geen goede keuze kan zijn, vooral voor beginners die net beginnen met 3D-printen. Een goedkope 3D-printer kan een geweldige manier zijn om kennis te maken met deze technologie zonder te veel geld uit te geven. Met een goedkope 3D-printer kun je leren hoe je modellen kunt maken, instellingen kunt aanpassen en de basis van 3D-printen onder de knie kunt krijgen.

Bovendien kunnen sommige goedkope 3D-printers nog steeds van behoorlijke kwaliteit zijn. Hoewel ze misschien niet in staat zijn om dezelfde gedetailleerde en complexe prints te maken als duurdere modellen, kunnen ze nog steeds behoorlijke resultaten opleveren voor eenvoudige prints. Daarom kan een goedkope 3D-printer een ideale keuze zijn voor iemand die net begint met 3D-printen en niet te veel wil uitgeven aan een duurder model.

Hoeveel kwaliteit kan ik verwachten van een 3D-printer onder de 200 euro?

De kwaliteit die je kunt verwachten van een 3D-printer onder de 200 euro kan variëren, afhankelijk van het model en de functies die het biedt. Over het algemeen kun je echter goede resultaten verwachten voor eenvoudige prints.

Een goedkope 3D-printer kan een geweldige manier zijn om kennis te maken met 3D-printen en om te experimenteren met verschillende ontwerpen en modellen. Je kunt verwachten dat de printer in staat is om redelijke prints te maken met een aanvaardbare resolutie en detailniveau.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat een goedkope 3D-printer niet altijd even betrouwbaar is als duurdere modellen en dat je soms problemen kunt tegenkomen tijdens het printen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de printer vastloopt of dat de kwaliteit van de prints niet altijd consistent is.

Welke soorten filamenten kan ik gebruiken met een 3D-printer onder de 200 euro?

De meeste 3D-printers onder de 200 euro ondersteunen PLA-filamenten, die een goede keuze zijn voor beginners. PLA-filamenten zijn gemakkelijk te printen en bieden goede resultaten voor eenvoudige prints. Daarnaast zijn ze ook goedkoop en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Sommige 3D-printers onder de 200 euro ondersteunen ook ABS-filamenten, hoewel deze over het algemeen moeilijker zijn om mee te werken en een verwarmd printbed vereisen. ABS-filamenten kunnen een goede keuze zijn als je sterkere en meer duurzame prints wilt maken, maar het is belangrijk om te weten dat ze wat meer oefening en kennis vereisen om goed te printen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *