De 5 beste 3D printers onder 500 euro & onze 3 favorieten

Wil jij graag een van de beste 3D printers onder 500 euro in huis halen? 3D printers zijn al lang niet meer zo duur als vroeger en steeds meer mensen halen zo’n apparaat in huis. Je kunt er allerlei leuk speelgoed mee printen, maar ook onderdelen die je nodig kan hebben voor je eigen bedrijfje. Weet je niet goed welke printer onder jouw budget van 500 euro geschikt is voor jou? Dan hopen we dat je na dit artikel een keuze zal kunnen maken.

Creality 3D

De innovatieve Ender 3 V2 Neo is een krachtige en efficiënte FDM-printer van Creality. De 3D-printer wordt gekenmerkt door enkele interessante innovaties en aantrekkelijke eigenschappen. Belangrijkste kenmerken van de Ender 3 V2 Neo: ...

Creality 3D

Ender-5 PRO is een topper uit de Creality Ender familie van 3D-printers. Deze 3D-printer biedt een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Voorzien van tal van technische pluspunten , zoals een stevig frame, dubbele Y-as aandrijving en een...

Elegoo

Met zijn 6,6" 4K monochrome display en een resolutie van 4098 x 2560 pixels, maakt de Mars 3 Pro het printen van nauwkeurige modellen met fijne details mogelijk. Vergeleken met zijn voorganger, de Elegoo Mars 3, beschikt de Mars 3 Pro over veel nieuwe upgrades zoals hogere afdruksnelheden en...

FlashForge

Flashforge Adventurer 3 is een eenvoudige, intuïtieve 3D-printer die perfect is voor beginners. De printkop met enkele extruder maakt het heel eenvoudig om de nozzle te vervangen. Met een siliconen laag loop je geen risico op brandwonden aan je vingers en heb je geen gereedschap nodig. ...

Creality 3D

Productomschrijving Deze S1 is een zeer betaalbare 3D-printer die alles aan boord heeft voor zijn prijs. Met de unieke 'Sprite' extruder is het mogelijk om out-of-the-box flexibele materialen te printen. Deze printer wordt geleverd inclusief de CR-Touch autolevel sensor. De CR-Touch...

Hobbyen met 3D printer

Een goede 3D printer is allereerst gewoon erg leuk. Je kunt er veel mee in het bouwen van allerlei hobbyproducten, denk bijvoorbeeld aan onderdelen van modelvliegtuigjes en -voertuigen. Ook kun je veel soorten speelgoed laten printen, waaronder ook constructie partjes zoals lego, duplo en bijvoorbeeld Playmobil.

Ook als je de wat meer professionele kant op wilt, is een printer van onder de 500 euro niet ondenkbaar. Je kunt er wat mee als je architect bent, maar ook als je designer bent en in de mode-industrie. Zelfs het printen van een kunstgebit is nu niet enkel meer theorie.

Tegenwoordig worden 3D printers overal ingezet en naar schatting heeft vijf procent van alle Nederlandse bedrijven tegenwoordig al een 3D printer op de werkvloer. Voornamelijk architectenbureau’s maken er al duchtig gebruik van.

Steeds betere kwaliteit

De kwaliteit van 3D printers gaat nog steeds vooruit. Printtechnieken die enkele jaren terug nog duizenden euro’s kosten, kunnen nu al voor enkele honderden euro’s worden verkocht. Het wordt ook steeds makkelijk qua gebruiksvriendelijkheid.

De software wordt steeds toegankelijker en ook het ontwikkelen van je eigen modellen kan steeds simpeler. Als je kiest voor een printer uit de categorie beste printers onder 500 euro heb je tegelijkertijd ook een goed instapmodel. Lees bovendien ook zeker ons artikel over de beste 3D printers voor beginners eens door!

Beste 3D printer onder 500 euro: waar moet je zoal op letten?

Voordat je een printer aanschaft, moet je ongeveer voor jezelf duidelijk hebben wat je nodig hebt. Vind je het niet erg om een 3D printer eerst in elkaar te moeten zetten of koop je liever een plug & print printer? Wil je alleen met PLA printen of wil je dat er meerdere soorten filament kunnen worden gebruikt?

Ook zijn er keuzes die je kunt maken op basis van stilheid van het printproces, afdrukkwaliteit en -resolutie en de grootte van het bouwoppervlak. Sommige printers zijn voorzien van twee printkoppen waardoor het bouwproces sneller gaat en ook nog eens in twee kleuren kan. Daarnaast zijn er nog allerlei interessante hightech opties.

Je kunt kiezen voor een camera die het printproces in de gaten houdt. Maar ook een 3D printer die aan kan worden gestuurd via de wifi. Kortom, er zijn genoeg keuzes die je moet maken als het gaat om de beste printers onder 500 euro.

De 3 Beste 3D printers onder 500 euro

Heb jij een budget van maar 500 euro? Dan bespreken we hier drie prachtige producten waar je echt tevreden mee kan zijn als je die besluit aan te schaffen. Zowel de merken Creality, FlashForge als Elegoo hebben naast hun wat duurdere producten ook deze 3D printers op de markt gebracht met een uitstekende kwaliteit.

Creality Ender 3 V2 – Neo

De nieuwe Creality Ender 3 V2 is een krachtige 3D printer die geschikt is voor iedere plek: zowel thuis als op het kantoor. Het apparaat heeft een aantal belangrijke eigenschappen die het aantrekkelijk maken om dit apparaat aan te schaffen.

Allereerst kunnen we het hebben over het bouwoppervlak: met 22cm x 22cm x 25cm is dat aardig groot. Ook werkt het moederbord enorm stil: je kunt dus tijdens het printen gewoon geconcentreerd doorwerken. Ook heeft het apparaat de optie ‘resume printing’, voor het geval de stroom tijdelijk uitvalt.

Het product valt onder de DIY 3D printers, wat betekent dat je hem zelf in elkaar moet zetten als je dit ontwerp aanschaft. Gelukkig is dat niet heel moeilijk en heeft dat als voordeel dat je hem makkelijk kan meenemen.

  • Innovatief bouwoppervlak dat goed hecht
  • Werkt enorm stil tijdens het printproces
  • Makkelijk in elkaar te zetten DIY 3D printer

Flashforge Adventurer 3 – FDM 3D Printer

De FlashForge Adventurer 3 is een van de meest geliefde printers bij de consument. Niet alleen is het een geschikte printer voor in huis, ook onder professionals is het een geliefde printer dankzij haar makkelijke formaat en gebruiksvriendelijke manier van opereren.

Het ontwikkelde koelingssysteem zorgt ervoor dat de printkwaliteit beter is dan de voorgaande Adventurers, aangezien de temperatuur niet sterk wisselt tijdens het printproces.

Er zit een makkelijke touchscreen op het apparaat en de printer heeft zelfs een geïntegreerde camera waarmee jij jouw print kunt volgen, waar je ook bent in huis via de wifi. De printresolutie van de printer is zo goed, dat het eigenlijk raar is dat de printer voor minder dan 500 euro de deur uit mag.

Het enige nadeel wat de consument vaak noemt is het relatief kleine printoppervlak: 12 centimeter hoog, 14 centimeter breed en 14 centimeter diep is niet heel groot.

  • Uitstekende printkwaliteit voor zijn prijscategorie
  • Verwerkt verschillende materialen (ABS, PLA, Nylon et cetera)
  • Geavanceerd temperatuursysteem met koeling
  • Relatief klein printoppervlak (12 x 14 x 14)

Elegoo Mars 3 Pro – 4K Resin 3D-Printer

ELEGOO MARS 3 pro 4K MONO LCD resin 3D PRINTER / laatste editie van elegoo mars 3d printer / mars

ELEGOO MARS 3 PRO De NIEUWE Mars 3 Pro wordt geleverd met een indrukwekkende printsnelheid en hogere stabiliteit Laag energieverbruik en lage warmteafgifte verlengt de levensduur van de mono LCD Antislip...

De minder bekende 3D printer Elegoo, is niet minder praktisch. De Mars 3 Pro maakt het printen van speelgoed, modellen en andere objecten met kleine details erg nauwkeurig. De Mars 3 Pro is de opvolger van de Mars 3 en heeft flink wat updates die het printproces verbeteren. Allereerst print de Mars 3 Pro erg snel, heeft het een eigen luchtreiniger en is het energieverbruik erg laag. De printresolutie is aanzienlijk hoger dan het vorige model.

Vergeleken met de andere twee 3D printers in deze prijscategorie heeft de Mars 3 Pro het kleinste printoppervlak: 14 centimeter lang, 9 centimeter breed en 17 centimeter hoog. Dankzij de gezandstraalde bouwplaat weet je zeker dat jouw bouwsel niet kromtrekt tijdens het printen en afkoelen.

  • 3D printer inclusief mini luchtreiniger
  • Hoge afdruksnelheid
  • Behoorlijk klein bouwoppervlak (14 x 9 x 17)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *