Dat jij op zoek kunt gaan naar de beste 3D printers onder 1000 euro is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Het is namelijk nog niet zo lang geleden of 3D printer was alleen nog iets voor in sciencefiction films. De eerste jaren van het internet bestonden ze wel, maar waren ze alleen te gebruiken door mensen met heel veel geld en heel veel kennis over coderen en andere computertechnieken.
Inmiddels is de techniek zo ver gevorderd dat het al lang geen fictie meer is, maar realiteit. De gebruiksvriendelijkheid van de 3D apparaten is toegenomen en de kosten zijn al lang niet meer zo hoog als toen.
De Creator Pro 2 is de verbeterde versie van de klassieke Creator Pro met een onafhankelijk dubbel extrudersysteem. Dit betekent dat de productiviteit veel hoger is. Onafhankelijke dubbele extruder In vergelijking met zijn voorganger heeft de Creator Pro 2...
De Bresser T-REX² 3D-printer is een IDEX-printer met een grote flexibiliteit. Met twee extruders die onafhankelijk van elkaar op de Y-as werken, kunnen de meest uiteenlopende en complexe modellen worden geprint door de autonome links-rechts verschuiving. Afdrukken in twee kleuren of geometrieën...
Efficiënte 3D-printer met veel slimme functies De Flashforge Adventurer 4 maakt indruk met tal van geweldige functies, zoals de automatische nivellering van het flexibele printplatform, een ingebouwde camera, een filamentsensor en een snel verwijderbare nozzle. ...
3D printer for use with ABS/PLA/PC/PETG/PLA-CF/PETG-CF filament Single extruder Quick detachable nozzle Free of leveling Magnetic heat bed Removable and flexible bed 4.3-inch touch screen panel Camera on board ...
Na meer dan een jaar van een voortdurende ontwikkeling van de originele Prusa i3 MK3 introduceren we de MK3S+ de versterkte en verbeterde revisie van de MK3. Met de Original Prusa i3 MK3S+ Introduceren we: NIEWE...
Wat kan je met een moderne 3D-printer doen?
De eerste vraag van veel mensen als het gespreksonderwerp gaat over 3D printers is: wat kun je ermee. Het antwoord is: veel. Er zijn talloze bedrijfstakken die gebruik maken van zo’n apparaat om modellen te printen.
Denk bijvoorbeeld aan architecten, die met een 3D printer een nieuwe structuur willen zien en voelen. Denk ook aan geneeskunde, die met een 3D printer allerlei nieuwe doorbraken kunnen bewerkstelligen in de bouw van botten, maar ook andere lichaamsdelen.
Goedkoper en beter
Er is een revolutie gaande in de wereld van 3D printers. Ze worden steeds goedkoper en de techniek van de printers wordt steeds beter. Steeds vaker is het dus mogelijk om degelijke apparaten te verkopen onder de 1000 euro.
In het prijssegment van rond de 800 tot 1000 euro zijn er veel printers die zowel geschikt zijn voor hobbyisten als voor (semi-)professionelen. Een dergelijk apparaat is zeker geschikt voor mensen die een eigen bedrijfje willen starten in een breed segment aan sectoren waarbij een 3D printer uitkomst kan bieden.
Waar moet je op letten bij de aankoop van de beste 3D printer?
Het is belangrijk om te weten waar je ongeveer op moet letten bij het aanschaffen van de beste 3D printer onder 1000 euro. Wil je bijvoorbeeld dat er meerdere plasticsoorten kunnen worden gebruikt in het printen, of maakt dat je niet zoveel uit? Hoe groot moet de resolutie zijn van het afdrukken? Wil je toegankelijke software voor beginners, of vind je het ook prima om een wat geavanceerder computerprogramma uit te pluizen?
Er zijn 3D printers met twee extruders (printkoppen) waarbij je van kleur af kan wisselen, maar de meeste hebben één printkop. Kies je voor een plug & print 3D printer die kant en klaar is, of wil je er eentje die je zelf in elkaar moet zetten na aankoop. Daarnaast zijn er nog allerlei geavanceerde opties zoals een camera die het bouwproces filmt, een optie om het printproces te stoppen als het filament hapert of een optie om het printproces te bewaren ook als de stroom uitvalt.
Over het algemeen geldt dat hoe meer opties, hoe duurder de printer. Uiteraard voor velen erg belangrijk is het bepalen hoe groot het printoppervlak moet zijn.
Beste 3D printers onder 1000 euro (2023)
Prusa i3 MK3S+ DIY
i3 MK3S+ DIY
Na meer dan een jaar van een voortdurende ontwikkeling van de originele Prusa i3 MK3 introduceren we de MK3S+ de versterkte en verbeterde revisie van de MK3.
Met de Original Prusa i3 MK3S+ Introduceren...Als we de beste 3D printers onder 1000 euro moeten bespreken dan komen we eigenlijk allereerst uit bij de geavanceerde Prusa i3 MK3+. Koop je de Prusa, dan zul je deze eerst zelf in elkaar moeten zetten volgens het DIY principe.
Dat maakt het apparaat wel extreem mobiel en makkelijk mee te nemen. De printer met één printkop kan opdracht krijgen via wifi en drukt af op een redelijk grote oppervlakte van 25 centimeter hoog, 21 centimeter breed en 21 centimeter diep. Het probleemloze printeroppervlak heeft geen lijm nodig.
De printer ondersteunt bijna alle soorten filament en heeft sensoren die verschoven lagen detecteert en herstelt. Ook is er de optie om vermogensverlies te detecteren en te herstellen. De Prusa i3 MK3+ is echt een printer voor diegenen die al vaker met 3D printers hebben gewerkt en niet voor de beginner.
- Snelle printer van meer dan 200 mm per seconde
- Probleemloos printoppervlak, vereist geen lijm
- Zelf in elkaar zetten bij aankoop
FlashForge – Creator Pro 2 Pack
De tweede in onze top 3 beste printers onder 1000 euro is de FlashForge Creator Pro 2. De Pro 2 heeft een relatief klein printoppervlak voor de prijscategorie: met 15 cm hoog, 15 centimeter diep en 20 centimeter breed is het niet geschikt voor grote prints. Het moge duidelijk zijn dat deze Creator Pro 2 meer geschikt is voor hobbyisten en beginners dan de geavanceerdere Prusa.
Een van de grootste voordelen van de FlashForge is het feit dat het model gebruik maakt van twee printkoppen. Dat is ideaal voor niet alleen de snelheid van het printen, maar ook het feit dat je in twee verschillende filamentskleuren kunt printen. Met een goede printkwaliteit is deze Creator Pro 2 zowel voor hobbyisten een prachtig model, als voor mensen die op kantoor behoefte hebben aan een semi professionele 3D printer onder 1000 euro.
- Het model heeft twee printkoppen
- Geavanceerd apparaat met een eenvoudig ontwerp
Creality 3D® Halot-SKY
Creality 3D® Halot-SKY - Monochrome 3D Printer - 4K LCD Screen - UV Resin - 192x120mm - Print Size with Reinforced...
- Integrale lichtbron (lichtbron van de nieuwe regeling, geen dode...
De Halot-SKY van de Chinese 3D printerfabrikant Creality doet niet onder aan de Prusa en FlashForge die we hierboven behandelden. Wie de printer voor het eerst tegenkomt zal flink onder de indruk zijn van het professionele maar toch ook compacte design.
Met een printoppervlak van 19 centimeter hoog, 12 centimeter diep en 20 centimeter breed, is het helemaal nog niet zo slecht. De Creality Halot-SKY kan de opdracht van de computer krijgen zowel via USB-kabel als via de wifi: je doet de stekker van de printer in het stopcontact, vult hem met resin en geeft de opdracht.
De behuizing ziet er prachtig uit en is heel handig om doorheen te kijken. Je kunt altijd alles goed in de gaten houden tijdens het printen. Het enige kleine nadeel is dat de ventilatoren goed hoorbaar zijn tijdens het printen.
- Professionele 3D printer voor goede prijs
- Uitstekende printresolutie en kwaliteit
- Redelijk luid tijdens het printen